Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Το καλωσόρισμα από τον Στρατή Λουπάτατζη στην συνέλευση της Συνεργασίας Πολιτών για Δημοκρατική Μαχητική Αυτοδιοίκηση

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, στο Σαπανίδειο Πνευματικό Κέντρο Ωρωπού, η συνέλευση της νέας δημοτικής παράταξης "Συνεργασία Πολιτών για Δημοκρατική Μαχητική Αυτοδιοίκηση".


Στο καλωσόρισμα των πολιτών στην έκτη κατά σειρά συνέλευση, ο Στρατής Λουπάτατζης ανέφερε τα
εξής: 

"Αγαπητές συμπολίτισσες και συμπολίτες
 
Φίλες και Φίλοι


Σας καλωσορίζουμε στην έκτη κατά σειρά συνέλευση της νέας δημοτικής παράταξής μας στον Ωρωπό.


Η δημοτική μας παράταξη δημιουργήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο με πρωτοβουλία απλών καθημερινών πολιτών. Ενεργοί πολίτες του νέου Καλλικρατικού Δήμου Ωρωπού, που συναντηθήκαμε στα κινήματα της περιοχής μας για τα διόδια, τον Ασωπό, τα ΧΥΤΑ, το νερό, πολίτες που συμμετέχουμε σε τοπικούς συλλόγους και φορείς, πολίτες που πριν απ’ όλα πιστεύουμε ότι η περιοχή μας δεν μπορεί να «σωθεί» από κανένα «επίδοξο σωτήρα», ούτε από καμία «συνένωση συμφερόντων και σκοπιμοτήτων »...

Μια δημοκρατική παράταξη που καλεί όλους τους ενεργούς πολίτες, ανεξαρτήτως κομματικής ή πολιτικής τοποθέτησης, να ενταχθούν στις γραμμές της.

Μια παράταξη που οικοδομεί μέτωπο ενάντια στο φασισμό και τα μνημόνια που κατέστρεψαν τη χώρα και το λαό μας.

Λειτουργούμε στη βάση συνελεύσεων και της άμεσοδημοκρατίας, η φιλοσοφία μας είναι να αναδείξουμε τη συμμετοχή του πολίτη στην τοπική αυτοδιοίκηση και οι αρχές που την διέπουν είναι η δημοκρατία, η κοινωνική αλληλεγγύη και η αναβάθμιση της ποιότητας της τοπικής αυτοδιοίκησης.


«Πιστεύουμε ότι την εποχή της βαρβαρότητας και του τσακίσματος των δικαιωμάτων, μόνο ένα ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ με ΜΑΧΙΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ μπορεί να αποτελέσει φραγμό στον κοινωνικό μεσαίωνα που μας επιβάλλουν».

Στη πρώτη μας Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, στο Πνευματικό Κέντρο Μαρκοπούλου, συζητήσαμε και αποφασίσαμε τις "ΑΡΧΕΣ ΜΑΣ"....


Η δεύτερη Συνέλευση, στο Πνευματικό Κέντρο Μαρκοπούλου, μας έβγαλε το πλαίσιο δημοκρατικών κανόνων, μιας και ψηφίσαμε όλοι μαζί το Καταστατικό μας....

Στην τρίτη Συνέλευση, στο Καπανδρίτι συζητήσαμε και αποφασίσαμε όλοι μαζί το όνομα της παράταξής μας....
"Συνεργασία Πολιτών "για Δημοκρατική & Μαχητική Αυτοδιοίκηση"


Στην τέταρτη στον Κάλαμο αποφασίσαμε όλοι μαζί το σήμα το δέντρο της συνεργασίας με τις ρίζες του στην Δημοκρατική & Μαχητική Αυτοδιοίκηση....


Επίσης στην τέταρτη και πέμπτη συνέλευση στον Αυλώνα βγάλαμε τις ομάδες που θα ασχοληθούν με τη δημιουργία του προγράμματός μας …

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ….

ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ τον δύσκολο αυτό δρόμο μα συνάμα και όμορφο, μιας διαδικασίας από τα κάτω, με στόχο τη συγκρότηση ενός ανεξάρτητου, ριζοσπαστικού, μαχητικού, οικολογικού, κινηματικού πόλου στον Ωρωπό.

Σε κάθε μας συνέλευση η προσπάθεια αυτή αγκαλιάζεται από όλο και περισσότερους συνδημότες μας, που γίνονται μέλη της κίνησής μας....

Λειτουργούμε δημοκρατικά, με δημοκρατικά εκλεγμένα όργανα, όπως είναι το Συντονιστικό της παράταξής μας και οι ομάδες εργασίας και πάντοτε με βάση τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων.

Επίσης θα εκλέξουμε δημοκρατικά τον επικεφαλής της παράταξής μας, τον υποψήφιο δήμαρχο και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.

Εμείς δεν δίνουμε δαχτυλίδια σε κανέναν, δεν επιβάλουμε κανέναν υποψήφιο με απευθείας ανάθεση, ούτε έχουμε εγκάθετους και διορισμένους, ούτε κομματικές γραμμές.

Η λειτουργία της παράταξής μας στηρίζεται στο γόνιμο διάλογο και τη συλλογικότητα.


Σήμερα που βρισκόμαστε στη δίνη μιας πρωτοφανούς ολόπλευρης κρίσης. Οι πολιτικές των μνημονίων, έχουν οδηγήσει στη χρεωκοπία το λαό μας και τα λαϊκά στρώματα στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Αποτέλεσμα αυτών είναι ο κόσμος να χάνει εισοδήματα και δικαιώματα, τα λουκέτα να αυξάνονται, η ανεργία να εκτινάσσεται στα ύψη. Βασικά δικαιώματα, υγεία-παιδεία- στέγη, ακόμη και τροφή για κάποιους, υποβαθμίζονται ή και χάνονται.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον θεσμοί υπολειτουργούν ή διαλύονται.
Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν αποτελεί εξαίρεση

Η λειτουργία της οδηγήθηκε σε υπερσυγκεντρωτισμό με μειωμένους και τους πόρους και τη λαϊκή συμμετοχή. Η κατεύθυνση είναι να γίνουν όλα ιδιωτικά (νερά, λιμάνια, διαχείριση απορριμμάτων), οι κοινωνικές δομές και υπηρεσίες να συρρικνωθούν ή να καταργηθούν, ρίχνοντας ακόμη μεγαλύτερα βάρη στους δημότες.

ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ….

Αλλά και σε τοπικό επίπεδο η τελευταία 3ετία στο Δήμο μας αποκάλυψε την ανεπάρκεια και τη διαπλοκή που εξυπηρετεί τους λίγους και ημέτερους.


Ένα Δημοτικό Συμβούλιο παραδομένο στη λογική και αντίληψη του Καλλικράτη και τοπικά συμβούλια ανενεργά, αδρανή και εξουδετερωμένα.

Η πρωτότυπη, "από τα κάτω" κίνησή μας φέρνει φρέσκο αέρα ελπίδας, ανατροπής, διεξόδου στο δήμο μας, στον κόσμο που ψάχνεται και αγωνιά, στον κόσμο που θέλει τη ζωή του και την αξιοπρέπειά του πίσω.

Η ΕΝΟΤΗΤΑ, η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ μπορεί να κάνει πράξη τα όνειρά μας…

Καλή δύναμη καλή συνέχεια στην σημερινή μας συνέλευση!"





1 σχόλιο:

  1. ςΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΚΛΕΓΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΛΟΓΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΕΞΑΡΤΑΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΗΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ !! ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΗ ΠΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΩ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΚΑΙ ΟΙΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ!! ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟ ΕΜΕΙΣΚΑΗΚΑΜΕ!! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΘΝ ΛΕΦΤΑ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑ ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!!!!ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΥΤΙΧΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ. ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή